Susanne Lundeng Trio

2D

Friday, March 20, 2020 20:00

finishes about 21:30

Susanne Lundeng

Kjerringøy Bryggehot

Omtale

Susanne Lundeng Trio - "Hold dæ på vingan"- turnè, våren 2020

 


Susanne Lundeng er ute med albumet «Hold dæ på vingan»i februar 2020.


Albumet viser Susannes sterke utforskertrang når hun bruker og blander det hun har samlet seg av fele- og folketoner fra nord med livets varsomme intensitet. Hun har holdt det gående som en av Norges mest aktive folkemusikere i 30 år og gir nå ut sitt 12. album. De seneste årene har hun utviklet seg fra å være en av Norges mest feirede felespillere til å i tillegg bli en prisbelønnet tekstforfatter. I 2019 fikk hun NOPAs tekstpris for tittelkuttet på sitt forrige album «Det va nære på»(2018), hvor hun for første gang ga ut egne tekster. Juryen beskrev det som: «en nyskapende, klisjefri perle av norskspråklig sanglyrikk».


På dette nye albumet er det igjen tekster som tar utgangspunkt i de store, så vel som de enkle spørsmålene, med lekende og utforskende språkføring.


Susanne Lundeng Trio: Susanne Lundeng – fele/sang Nils-Olav Johansen – gitar/vokal Erik Nylander – trommer Tor Breivik – lyd.Om musikerne:


Susanne Lundeng har med forankring i nordnorsk folkemusikk utviklet seg til en særpreget felespiller, komponist, sanger og musikalsk fritenker, og har bl.a. høstet en Spellemannpris i folkemusikk for sin utgivelse av nordlandsslåter og er en av Norges mest meritterte folkemusikere.


Nils-Olav Johansen er jazzgitarist og sanger som henter inspirasjon fra tradisjonell musikk fra hele verden i sitt musikalske uttrykk, og er kjent for sine virtuose improvisasjoner med umiskjennelig signatur. han er ansatt som professor i jazzgitar på jazzlinja ved NTNU i Trondheim.


Erik Nylander er født i Norberg, Våsmandlands lån i Sverige. Han har medvirket på rundt 50 utgivelser og turnert i en mengde land. Han har vært medprodusent og musiker i tvo prosjekter med Trondheim Jazzorkester. De siste årene har han deltatt i ulike prosjekter med Ola Kvernberg, hvor albumet Liarbird fikk Spellemannsprisen i 2014 og Mechanical Fair ble nominert i 2015. I dag spiller han i blant annet i Honest John, Nymo/Zetterberg/Nylander, Monoswezi, Ape Club, Bjørn Alterhaug Quintet, Erlend Slettevoll Trio og Steamdome.