Aktuell informasjon om coronaviruset • Les mer her

100 songar

2D

Wednesday, February 26, 2020 19:00

finishes about 20:00

Måløy Kino og Kultur

Samfunnshallen

Omtale

«100 songar» er eit rekviem som handlar om døden, men snakkar om livet. Roland Schimmelpfennig løftar fram historiene til ei rekke tilfeldig forbipasserande. Han er utan tvil ein av dei mest tonegivande dramatikane i vår tid, spelt over heile verda, og vi er umåteleg stolte av å ha norgespremiere på «100 songar».

100 SONGAR


Norgespremière


 


Eit kjærastepar flørtar med kvarandre, og ei kvinne kjem springande for å rekke toget. På stasjonskafeen skiftar musikken frå «Don’t dream It’s over» til «Bette Davis’ Eyes», og gjennom glasruta møter servitør Sally blikket til ein framand. I det same glepp ein kopp ut av hendene på henne. Den går i knas mot golvet, og verda står i brann. 


 


«100 songar» tar for seg ein periode på fire minutt og fire sekund, frå folk stimlar saman på perrongen klokka 08.51, og til toget går opp i flammar like etter at det har forlate stasjonen klokka 08.55. 


 


Til ein rytmisk struktur av ulike songar blir historia snurra tilbake til minutta og natta før det smell. Dei reisande fortel om livsviktige møte som dei har hatt, om draumar og om songane som får dei til å nynne i morgontrafikken. Alle har sin eigen melodi på leppene, fram til klokka blir fem på ni, og stemmene deira eksploderer i ein kakofoni.


 


«100 songar» er eit rekviem som handlar om døden, men snakkar om livet. Roland Schimmelpfennig løftar fram historiene til ei rekke tilfeldig forbipasserande. Han er utan tvil ein av dei mest tonegivande dramatikane i vår tid, spelt over heile verda, og vi er umåteleg stolte av å ha norgespremiere på «100 songar». AV Roland Schimmelpfennig


OMSETJING Tove Bakke


REGISSØR OG SCENOGRAF Terje Skonseng Naudeer


LYSDESIGN Krystian Myska 


LYD Robert Tomkiewicz


KOSTYMEKONSULENT/REKVISITØR Synnøve Ringdal


Colombine TeaterforlagMEDVERKANDE


Idun Losnegård


Irene Waage


Jon Ketil Johnsen


Kyrre Eikås Ottersen


Preben Lillebø Rongve


Reidun Melvær Berge