Byfestvorspiel: Paul Håvard Østby (Urbane Totninger) Anders Brenno & Zitherman

2D

Saturday, September 7, 2019 19:30

finishes about 21:30


Omtale

Velkommen til en skikkelig festaften på kulturhuset! Lokalbandet Zitherman og Anders Brenno setter oss i den rette byfeststemningen med tekst og musikk produsert for anledningen.

Paul Håvard Østby får lattermusklene i sving med sitt stand-up show. Østbys alter ego, Håkon Skaug, er også til stede og gir oss et skråblikk på byen vår i sitt foredrag ”Fagernes Spessial”. Da Håvard gjestet oss i desember med resten av gjengen i Urbane Totninger trakk de to fulle hus. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av!


Paul Håvard har vært komiker i snart 20 år, og er en levende legende på Toten som en av hovedmennene bak Urbane Totninger, landets desidert største sommerrevy med over 30.000 besøkende hvert år. Han startet som standupkomiker med intelligente og morsomme hverdagslige observasjoner og har etter hvert utviklet seg til å bli en allsidig komiker som mestrer de aller fleste sjangre.


Han har vært nominert til både Stå Opp-pris og Komipris, han har turnert med Riksteatret, gitt ut bok på Gyldendal, vært programleder på TV og gitt ut musikk som har toppet flere lister i landet. Han har også medvirket i flere show på Latter i Oslo, blant annet ”ØstBye & Rønning” og Julelatter.


Pub i foajeen fra kl. 18.30 med salg av øl, vin mm. Vi har gleden av å presentere Zitherman, et spennende Valdresband med egne låter og en helt unik sound. Da Gunnar som er låtskriver og vokalist møtte pianisten Rune bak en reol på Elkjøp på Fagernes, ble dette starten for Zitherman. Rune hadde begynt å teste ut hvordan det ville være å ta i bruk en gammel zither i bandsammenheng. 


Zitherman beveger seg i landskapet pop/rock, og kjennetegnes av melodiøse og fengende låter med meningsfylte tekster på valdresdialekt. Bandet består av Gunnar Rotevatn Dahlen på vokal og gitar, Rune Mikael Glimsdal på el-zither og tangenter, Øystein Hovrud på bass, og Simen Motrøen på slagverk. Den spesialbygde zitheren til Rune er både opphavet til bandnavnet og til den helt spesielle sounden.


Foto: Eirik Austerheim


Anders Brenno fra Sør-Aurdal debuterte som forfatter i 2015 med lyrikksamlingen Vampire Yeah. 


I februar lanserte han sin andre diktsamling ”Makk og søkkji”. Anders er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo.