Riksteatret - Romeo og Julie

2D

Friday, September 13, 2019 19:00

finishes about 22:00


Omtale

Den største kjærlighetshistorien av dem alle!

Kjærligheten kan få deg til å risikere alt du er og alt du har. Bare spør Romeo og Julie. De er unge. De er stormforelsket. Og som alle unge – de er udødelige. Men kjærligheten deres er forbudt. En natt er alt de får. 


William Shakespeares kjærlighetshistorie fra slutten av 1500-tallet har blitt en inspirasjon for nesten alle historier vi kjenner om ung og umulig kjærlighet i TV, film, bøker og teater. Når Riksteatret og Nationaltheatret går sammen om å spille originalhistorien, er det med et stort ensemble og satt i scene av en av Norges mest ettertraktede regissører.


Sigrid Strøm Reibo (36) er kjent for å gjøre klassikerne tilgjengelige for et stort publikum. Hun står bak prisbelønte teateroppsetninger som trippel Hedda-vinner Orlando på Rogaland Teater, Som dere vil med Bertine Zetlitz på Nationaltheatret og publikumsfavoritten Peer Gynt på Gålå. Vi vet at hun vil gi oss en ung og frisk versjon av Romeo og Julie – tro mot originalen, og troløs mot alle som tror de kjenner historien!


Etter premieren på Nationaltheatrets hovedscene, skal Romeo og Julie besøke 50 steder med Riksteatret i hele landet. Med unge lovende Hanna-Maria Grønneberg og Herbert Nordrum som Romeo og Julie og skuespillere som Anne Krigsvoll, Eindride Eidsvold, Petronella Barker i et stort ensemble på scenen, ønsker vi deg velkommen til høstens storsatsning på Riksteatret!
--
Pressen mener:


 - En forestilling som treffer
NRK


- Frisk, ungdommelig og imøtekommende. Skuespillerne er fremragende.
Shakespearetidsskriftet


- Ypperlig i møte med en yngre målgruppe
scenekunst.no


- Hanna-Maria Grønneberg og Herbert Nordrum imponerer som Romeo og Julie.
Dagbladet


- Regissøren, scenografen og lysdesigneren har skapt mange utsøkte tablåer.
Aftenposten


Sagt i sosiale medier:


- Fantastisk stykke, nydelige skuespillere, fantastisk musikk og lys. Bare vakkert. Tusen takk.


- Jeg så forestillingen i går –  veldig bra. Flotte skuespillere.


- Morsom, leken, crazy, gøy – men også alvorlig, tragisk og sterk.
--


På scenen
Hanna-Maria Grønneberg, Herbert Nordrum, Anne Krigsvoll, Eindride Eidsvold, Petronella Barker, Kyrre Hellum, Morten Espeland, Sverre Breivik, Kim J Olsen, Amell Basic, Sjur Miljeteig og Øystein Skar


Team
Regissør: Sigrid Strøm Reibo, Regiassistent: Amalie Willoch Njaastad, Scenograf og kostymedesigner: Katrin Nottrodt, Lysdesigner: Agnethe Tellefsen, Komponist og lyddesigner: Sjur Miljeteig, Dramaturg: Njål Helge Seljeset Mjøs, Koreografisk assistanse: Oleg Glushkov og Produsent: Rebecca Mathisen


Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).


En Riksteaterproduksjon i samarbeid med Nationaltheatret.