Snekker Andersen og julenissen

Komedie / Familiefilm Tillatt for alle 1t 10min

Saturday, December 15, 2018 13:00

finishes about 14:21


Omtale

Basert på Alf Prøysens bok. Varme, humor og julestemning for hele familien!

Snekker Andersen er en skikkelig juleentusiast som gjør alt for at familien hvert år skal oppleve ordentlig jul. Og det viktigste med julen er jo som kjent besøket av selveste Julenissen. Denne julen går det dog ikke helt som planlagt: Snekker Andersen iført fullt nissekostyme sklir på holka og etter en heidundrende kjelketur ender han med å krasje med den ekte Julenissen. De to bestemmer seg for å gjøre et bytte. Jeg går til dine barn og du går til mine. Nissefamilien har aldri før hatt besøk av en ekte snekker, og familien Andersen har aldri før hatt besøk av den ekte Julenissen.

Snekker Andersen og Julenissen er basert på Alf Prøysens bok fra 1959. Historien har vært vist på NRK på julaften hvert år siden 1973 og er for svært mange nordmenn selve symbolet på den ekte norske julestemningen.

Snekker Andersen og Julenissen blir den første spillefilmen basert på en historie av Alf Prøysen, med mye varme, humor og julestemning for hele familien.

Manus og regi:
Regissør Terje Rangnes har lang erfaring med drama- og humorserier, og står bak flere prisbelønte kortfilmer. Han var en av regissørene på Folk flest bor i Kina (2002). Rangnes spillefilmdebuterte som regissør med En helt vanlig dag på jobben (2010).
Manusforfatter John Kåre Raake er utdannet fra Westerdahls. Han har jobbet med reklamefilm i over 20 år, og har vunnet flere priser både i inn- og utland. Han har tidligere skrevet manuset til Gåten Ragnarok, og til den høstaktuelle filmen Bølgen.

Produsent og produksjonsselskap:
Fantefilm Fiksjon as ved Martin Sundland har siden etableringen i 2005 produsert Fritt Vilt-filmene (2006/2008/2009). I 2008 kom Are Heidenstrøm inn i selskapet og sammen har de produsert Arme Riddere (2011), Flukt (2012), Gåten Ragnarok (2013) og nå senest Bølgen som har premiere i august i år.

Detaljer

Cast:Trond Espen Seim, Anders Baasmo Christiansen, Ingeborg Sundrehagen Raustøl, Johanna Mørck, Eirik Hivju, Thias Salberg, Ella Lockert Postl, Jan Oscar Juvkam Wiedom, Rebecca Skogly Holen, Filip Lubbock-Myrseth
Age limit:Tillatt for alle
Director:Terje Rangnes
Production year:2016
Premiere:11.11.2016
Manuscript:John Kåre Raake
Duration:1t 10min
Country:Norge
Genre:Komedie / Familiefilm