Kim F

Saturday, January 26, 2019 19:30

finishes about 21:00

Hamar Kulturhus

Teater Innland Scene

Omtale

-Størst av alt er kjærligheten Kim F er en sterk og leken forestilling om Kim Frieles liv og hennes kamp for kjærligheten og homofiles rettigheter. Få har hatt så stor betydning for så mange mennesker som Kim Friele. Hun var den første i Norge som sto fram som homofil, og hun kjempet som en løve for å oppheve forbudet mot og sykeliggjøringen av homofili. Etter at partnerskapsloven ble innført i 1993, var Kim Friele og hennes Wenche Lowzow det første paret ut. Kim Frieles sterke og tydelige stemme har banet vei for kjærligheten og styrket troen på at verden kan gå framover. Ikke alle kan stå på barrikadene. Ikke alle kan demonstrere. Men alle burde bli helter i sitt eget liv og leve sant.

-Størst av alt er kjærligheten


Kim F er en sterk og leken forestilling om Kim Frieles liv og hennes kamp for kjærligheten og homofiles rettigheter. Få har hatt så stor betydning for så mange mennesker som Kim Friele. Hun var den første i Norge som sto fram som homofil, og hun kjempet som en løve for å oppheve forbudet mot og sykeliggjøringen av homofili. Etter at partnerskapsloven ble innført i 1993, var Kim Friele og hennes Wenche Lowzow det første paret ut. Kim Frieles sterke og tydelige stemme har banet vei for kjærligheten og styrket troen på at verden kan gå framover. 


Ikke alle kan stå på barrikadene. Ikke alle kan demonstrere. Men alle burde bli helter i sitt eget liv og leve sant.Forestillingen er en co-produksjon med Den Nationale Scene. Urpremieren var på DNS lørdag 15. desember 2018. MED: Linn Løvvik, Anna Dworak, Steffen Mulder, Håkon Moe og Kristian Berg Jåtten 


AV: Audny Chris Holsen og Marius Leknes Snekkevåg  


Regi: Audny Chris Holsen 


Scenografi og kostymedesign: Kristin Bengtson 


Lysdesign: Arne Kambestad 


Lyddesign: Bjarte VågeVarighet: Cirka 90 minutter