Nyttårskonsert med Mjøsmusikk

Sunday, January 14, 2018 15:00

finishes about 16:30

Hamar kulturhus

Kirsten Flagstad

Omtale

I årets nyttårskonsert kan vi igjen by på feiende flott musikk med flotte musikervenner. Årets gjester er Gunda-Marie Bruce og kammerkoret Collegium Vocale

ENSEMBELET MJØSMUSIKK har siden oppstarten i 2010 vært en aktiv bidragsyter til kulturlivet rundt Mjøsa, særlig i Ringsaker, på Hamar og på Lillehammer. Ensemblet har en kjerne av 9 profesjonelle musikere som kommer fra, eller er bosatt i Mjøsdistriktet. Besetningen er normalt strykekvintett, klaver, klarinett og fløyte, i blant med forsterket strykergruppe.


GUNDA-MARIE BRUCE, SOPRAN
Gunda-Marie Bruce har sin utdannelse fra Operahögskolan i Stockholm, Barratt Due musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole, og har mottatt en rekke stipender og utmerkelser for sin stemmeprakt. Hun har bred erfaring som solist både i inn- og utland og har sunget på store scener som Den Kungliga Opera i Stockholm, Drottningholm Slottsteater, Vadstena slott, Bergen Nasjonale Opera, Den Norske Opera og Ringsakeroperaen. Høsten 2016 høstet hun flotte kritikker for sin tolkning av rollen som Fru Ford i De lystige koner i Windsor ved Ringsakeroperaen og høsten 2017 var hun tilbake i RingsakerOperaen i rollen som Belinda i Dido og Aeneas av Purcell.


KAMMERKORET COLLEGIUM VOCALE er en ettertraktet samarbeidspartner i store konsertproduksjoner hos ulike arrangører i tillegg til sine egne konserter, og har ved flere anledninger deltatt ved Kirsten Flagstad festival. Repertoaret spenner fra kirkemusikk, klassiske korverk og samtidsmusikk til folkemusikk og høyst folkelig underholdning. Koret har gjennom årene samarbeidet med en rekke komponister og utøvende musikere, og i de senere årene har de også gjort seg bemerket i nasjonale og internasjonale konkurranser.