Aktuell informasjon om coronaviruset • Les mer her

Villa Lunde: Telemarks ukjente Verdenskomponist med dansk og norsk operastjerne

2D

Sunday, July 5, 2020 19:00

finishes about 21:00

Gullbring Kulturanlegg og Bø kino

Villa Lunde

Omtale

Herman Severin Løwenskiold , norsk/dansk komponist som komponerte den verdensberømte ballet Sylfiden , der har gått sin seiersgang over hele kloden og er en fast del af Danmarks Kulturkanon.

Han er føtt i Ulefoss og døde i 1870 for 150 år siden . Vi feirer ham på Villa Lunde med en festkonsert. To af skandinavias fremste og karismatiske unge sangere Silvia Moi fra Norske Opera der også har sunget på  Salzburg Festivalen, og Simon de la Mott fra Den Jyske Opera i DK fremfører vakre sange fra Løwenskiolds to operaer Turandot og Sara.


Bernhard Greter fra Norske Opera spiller til og fremfører Løwenskioldverker for piano . Dette er en helt unik mulighet for å høre Løwenskiolds grasiøse  musik der er av ypperlig klasse og blev veldig rost av Bla a Robert Schumann , tidens store tyske komponist der også var toneangivende kritiker . Han er fullt på høyde med samtidens store musik av fx Bellini, Heise , Weyse, Gade mfl og Telemark har al grunn til at være ligeså stolt av ham som man er stolt av Henrik Ibsen.


Villa Lunde der opdagede hans fødested  har derfor blitt inspirert til å vise hans musik frem igen, det fortjener den så mye, hans musikk går rett i Hjertet!