Aktuell informasjon om coronaviruset • Les mer her

Ut og stjæle hester

Drama 12 år  2t 2min  2D

Thursday, March 21, 2019 18:35

finishes about 20:45

Gullbring Kulturanlegg og Bø kino

KINOSALEN, BØ

Omtale

Basert på Per Pettersons kritikerroste bestselger

Året er 1999.

Trond er 67 år gammel, og har flyttet til en øde plass. Når høsten nærmer seg vinter gleder han seg til Nyttårsaften 2000, som han skal feire helt alene.
Han oppdager en nabo, en mann han kjente sommeren 1948. Den sommeren faren forberedte han på det store sviket. Men også den sommeren Trond ble voksen og kjente på lukten av en kvinne han ønsket å være nær; den samme kvinnen faren ønsket å dele livet sitt med.

«Ut og stjæle hester» er basert på Per Pettersons internasjonale bestselger fra 2003, som har toppet bestselgerlistene i Norge, vunnet en rekke internasjonale litteraturpriser og er oversatt til over 50 språk. Filmen er regissert av Hans Petter Moland, og i hovedrollene finner vi Stellan Skarsgård, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Bjørn Floberg og Danica Curcic.

Ut og stjæle hester ble vist i hovedkonkurransen under Berlin internasjonale filmfestival, en av de mest ettertraktede filmfestivalene i verden, og ble tildelt Sølvbjørn for beste foto. Det er første gang siden 70-tallet, at en norsk film har mottatt denne prisen.

Detaljer

Cast:Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen og Danica Curcic.
Age limit:12 år
Director:Hans Petter Moland
Production year:2019
Premiere:08.03.2019
Duration:2t 2min
Country:Norge
Genre:Drama