Aktuell informasjon om coronaviruset • Les mer her

Van Gogh - At Eternity's Gate

Drama 1t 50min  2D

Sunday, March 17, 2019 18:50

finishes about 20:48

Gullbring Kulturanlegg og Bø kino

KINOSALEN, BØ

Omtale

Willem Dafoe er Oscarnominert for Beste mannlige hovedrolle som Vincent van Gogh

Vi møter mesteren og hans arbeid slik de aldri har vært presentert før. Regissør Julian Schnabel, selv en etablert kunstner, har skapt en film preget av nerven som karakteriserer van Goghs malerier. Det er historien om en kunstner som må betale en høy pris for å utfordre samfunnets normer, og vi kommer tett innpå kunstneren i hans mest produktive periode. I områdene rundt Arles i Frankrike skaper han malerier med sterke penselstrøk og intense farger.

Einstøingen Vincent føler seg kun vel i selskap kunstnervennen Gauguin (Oscar Isaac) og hans elskede eldre bror Theo (Rupert Friend). De fleste mener at kunsten hans er forrykt, og etter å ha gitt sitt avkuttede øre til en kvinnelig bekjent, avskriver landsbyboerne kunstneren selv som gal også. Vincent ender på en institusjon hvor en prest (Mads Mikkelsen) hjelper ham til en slags innsikt om hvorfor han er misforstått - kanskje maler han for folk som ikke er født ennå?

Willem Dafoe ble tildelt skuespillerpris en Volpi Cup under Venezia Filmfestival for rollen som van Gogh, og har også blitt nominert til en rekke filmpriser, inkludert en Golden Globe. I januar ble han også Oscarnominert for Beste mannlige hovedrolle.

Regissør Julian Schnabel har tidligere laget filmer som The Butterfly i Glass Cup og Before Night Falls.

Detaljer

Cast:Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner
Director:Julian Schnabel
Production year:2018
Premiere:22.02.2019
Manuscript:Jean-Claude Carrière, Louise Kugelberg, Julian Schnabel
Duration:1t 50min
Country:England, USA, Frankrike, Sveits
Genre:Drama