God's Own Country

Drama 15 år 1t 44min

Sunday, November 19, 2017 18:55

finishes about 20:47

Gullbring Kulturanlegg og Bø kino

KINOSALEN, BØ

Omtale

Årets vakreste kjærlighetshistorie - omtales som "den britiske Brokeback Mountain"

"Sharp, intelligent and emotionally generous" - The Guardian

"Sexy, thoughtful, hopeful" - Variety

"A bold and brilliant drama" - The Film Stage

God's Own Country begynner som gjørmete britisk landsbyrealisme, og utvikler seg til det som må være årets mest romantiske film. Johnny er en ung odelsgutt i Yorkshire som undertrykker sine homofile følelser gjennom slåsskamper og drikking. En dag ansetter faren rumenske Gheorghe for å hjelpe Johnny på gården. Dermed oppstår en ordknapp romanse mellom den kjekke migrantarbeideren og den tilsynelatende livstrøtte britiske slasken. Flere har sett likheten mellom God's Own Country og Ang Lees moderne klassiker Brokeback Mountain. Regissør Francis Lee har imidlertid andre mål enn å fortelle hvor vanskelig det kan være å være seg selv i et homofobt samfunn. I stedet har han laget en vakker og varm kjærlighetshistorie som det er umulig å ikke bli berørt av.

God's Own Country vakte stor begeistring blant både publikum og kritikere da den ble vist under Berlinalen tidligere i år. Siden har den gått en seiersgang på festivaler verden over, og rasket med seg flertallige priser og lovord underveis.

Filmen ble dessuten vist i konkurranseprogrammet under årets Oslo Pix, hvor den fikk hederlig omtale av juryen, som uttalte: "God's Own Country er en romantisk film, hvor kontrastene mellom menneskenes og naturens brutalitet og skjønnhet gjenspeiles i et nært og ekspressivt billedspråk. (...) som tilskuer våger man å tro på at det er håp for mennesket."

Detaljer

Cast:Josh O'Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones, Ian Hart
Age limit:15 år
Director:Francis Lee
Production year:2017
Premiere:17.11.2017
Manuscript:Francis Lee
Duration:1t 44min
Country:Storbritannia
Genre:Drama