Stories We Tell

Dokumentar Alle 1t 48min

Tuesday, November 21, 2017 18:30

finishes about 20:26

Gullbring Kulturanlegg og Bø kino

KINOSALEN, BØ

Omtale

Hvem tror du at du er? Og hvordan forteller du historien om deg selv? Regissør Sarah Polley inviterer deg med på etterforskningen av sin egen familiehistorie. Hennes mor Diane og faren Michael var begge skuespillere. Deres ekteskap hadde oppturer og nedturer. Sarah var attpåklatten i søskenflokken. Da Sarah var 11 år gammel døde moren og tok med seg en stor hemmelighet i graven...I voksen alder starter Sarah et detektivarbeid hvor hun nøster trådene i familiehistorien og prøver å danne seg et bilde av moren Diane. Hva slags person var hun? Hva skjedde rundt tida Sarah ble født? Hvordan har morens hemmelighet påvirket alle i familien senere? Gjennom intervjuer med faren, søsken og venner av familien vokser det fram en stadig mer sammensatt fortelling, hvor alle har sin egen versjon og sin egen sannhet.

STORIES WE TELL er en rørende og smart dokumentar. Med utgangpunkt i noe svært personlig har Sarah Polley laget en universell film om fortellingers betydning for våre liv. En film om familie, identitet, røtter, kjærlighet og det å se stort på livet.


OM REGISSØREN:
Sarah Polley (født 1979) er en kanadisk skuespiller og regissør. Hun ble barnestjerne i tv-serien VEIEN TIL AVONLEA på begynnelsen av 1990-tallet. Hennes gjennombrudd som filmskuespiller var i Atom Egoyans DEN SØTE ETTERTID (1997). Siden har hun gjort en rekke utradisjonelle valg som skuespiller. I 2006 debuterte hun som regissør med filmen AWAY FROM HER. Filmen ble nominert til to Oscar: For manuset til Sarah Polley og beste kvinnelige skuespiller til Julie Christie. I 2011 laget hun sin andre spillefilm TAKE THIS WALTZ med Michelle Williams og Seth Rogen. STORIES WE TELL er hennes første dokumentarfilm og fortsetter utforskningen av temaet samliv, familie og ekteskap fra spillefilmene.

PRESSEN OM FILMEN:

6
En perle av en film
En fantastisk film om fortellingene om oss selv - Adresseavisen

6
En øm, varm, klok film
Årets hittil mest bevegende og betakende film - Dagbladet

6
Personlig og rørende familieportrett - Natt og Dag

5
En fascinerende detektivhistorie full av liv, humor og tristesse - Aftenposten

5
Historiefortelling av ypperste merke
Setter i gang tilskuerens tanker og refleksjoner rundt egen historie - Bergens Tidende

5
Et gripende, og til tider rørende mysterium som fungerer best med minimale forhåndskunnskaper - Dagsavisen

5
En dypt besnærende dokumentar du ikke bør gå glipp av - Nettavisen

HVA VET VI OM DEM VI ELSKER?

av Tuva Ørbeck Sørheim, sjefredaktør i Kagge forlag

Detaljer

Age limit:Alle
Director:Sarah Polley
Duration:1t 48min
Country:Can
Genre:Dokumentar