Fredsmåltid – peace of cake

Thursday, July 19, 2018 18:00

finishes about 21:00


Omtale

Med åpenhet og respekt – på tvers av tro og livssyn – kan vi sammen skape håp om fred for vårt mangfoldssamfunn.

Opplev fellesskapet og matgleden rundt sommerens lengste langbord i Domkirken! Med dette arrangementet skal vi for tredje år på rad vise matens samlende egenskaper.


Den norske kirke og Kirkelig dialogsenter i samarbeid med Ostehuset og Gladmat inviterer til fredsmåltid.


– Vi synes det er utrolig kjekt at det arrangeres Fredsmåltid også under sommerens festival, sier festivalsjef Maren Skjelde.


– Måltidet er skikkelig hyggelig, hvor folk med forskjellig bakgrunn bryter brød sammen rundt et langbord midt i Domkirken. Vi er glade vi får samarbeide med Den norske kirke, Kirkelig dialogsenter og Ostehuset om denne fine, etterhvert, tradisjonen.


– Jeg tror på det gode i ethvert menneske, religion og livssyn, og så tror jeg på verdien av å møtes rundt et godt måltid, sier Silje Trym Mathiassen, dialogprest i Stavanger.


– Arrangementet er åpent for alle, uansett religion og livssyn. Vi lever i en tid med terror og mye frykt for andre religioner. Derfor har vi et ønske om å bygge opp om fred, og dette blir et måltid med et felles ønske om fred – uansett livssyn og religion. Det er viktig å gjøre noe kjekt sammen, som å spise et godt måltid.


Langbordet dekkes opp midt i Domkirken, og får plass til hundre gjester. Her vil gjestene oppleve fellesskap og matglede, med åpenhet og respekt på tvers av tro og livssyn.


Bli med når vi dekker opp sommerens lengste langbord midt i Domkirken


Torsdag 19. juli 2018 kl. 18.00


Kr 250,-


I 2016 og 2017 ble fredsmåltidet utsolgt i god tid før arrangementet, så det anbefales å kjøpe billetter tidlig for å sikre plassen.


Selv om sommeren er kommet er det forholdsvis kaldt inne i domkirken, så kle deg godt.