Aktuell informasjon om coronaviruset • Les mer her

Herøyspelet Kongens Ring

2D

Saturday, July 6, 2019 13:30

finishes about 15:00

Fosnavåg konserthus

Uteamfi på Herøy

Omtale

Herøyspelet – i heilt ny utgåve

For første gong sidan starten i 1992 har spelet ny regissør. Jeff Pedersen har regissert fleire andre historiske spel, og han tek no fatt på jobben med å vidareutvikle «Kongens Ring». Men den gamle historia ligg i botn. Hovdingdottera Unn, valet mellom festarmannen foreldra har valt og rebellen ho er forelska i og valet mellom gamal og ny tru. Den spesialskrivne musikken, det store orkesteret og den store utescena er den same – og utsynet mot Stadhavet.


Vi skal møte Olav den heilage og hirden hans, herjungar og herøyfolk. Rundt 200 i talet, unge og gamle, amatørar og profesjonelle, musikarar, songarar og skodespelarar.


Med i billetten får du også skyss med båt eller buss til øya Herøy. På tunet på handelsstaden frå 1800-talet er det spelkafe og folkeliv. Og no byr også Herøyspelet på vikingleir med familieaktivitetar som pil og boge, kampstokk og stort bondesjakk.


Kongens Ring vert spelt fire gongar i løpet av den første helga i juli. Dei yngste barna er gratis på alle forestillingar og på siste forestillinga søndag er det halv pris for barn opp til 16 år.