Aktuell informasjon om coronaviruset • Les mer her

Few left

Ås jazz: Arild Andersen og Jan Erik Vold

2D

Saturday, February 1, 2020 20:00

finishes about 21:20

Ås Kulturhus

Ås kulturhus - foaje

Omtale

Femti år etter at de debuterte på Moldejazz gjorde Jan Erik Vold og Arild Andersen for første gang ren duokonsert på festivalen sommeren 2018. Det ble en suksess foran en fullsatt store sal i Teatret Vårt. Nå kommer de til Ås jazz for å varme ørene våres i vintermørket.

Jan Erik Vold er blitt kalt jazzpoeten i Norge. Han er imidlertid mye mer enn det.


Vold har klart det kunststykket å bli en folkekjær lyriker, med et uttrykk som i utgangspunktet ble betraktet som avantgardistisk og til dels provoserende. Vold er også kjent for å ha oversatt en rekke sentrale, internasjonale lyrikere, ikke minst beat-generasjonen i USA – Jack Kerouac, Allen Ginsberg, William S. Burroughs.


Hans versjon sammen med Chet Baker, av «Blåmann, blåmann, bukken min» ble et helt spesielt spennende og følsomt møte mellom to store personligheter.Andersen er kanskje spesielt kjent for sine produksjoner der han setter norsk folkemusikk inn i en jazzsammenheng, og bandet Masqualero. Han har i det siste arbeidet i ulike formater og bandkonstellasjoner, blant annet med betydningsfulle saksofonister som Tommy Smith og Marius Neset, og den flotte trommeslageren Paolo Vinaccia.Det var i 2018 femti år siden både Vold og Andersen første gang sto på en scene under Moldejazz.


Arild hadde riktignok lurt seg inn på noen jammer tidligere, men dette var første gang han fikk betalt for å spille. Året etter var de sammen på det legendariske albumet «Briskeby Blues» med Jan Garbarek, og resten er historie. Høsten 2019 fyller Jan Erik Vold 80 år, og du kan høre ham i et sjeldent duoformat, der unge Andersen, kun 74 år, tonesetter ordene fra Volds omfattende forfatterskap. Ikke i form av tilfeldig valgte låter, men som gjennomarbeidet og stemningsskapende følge, og med teknisk briljant akkompagnement til de respektive tekstene Vold foredrar.


Nok en gang byr Ås kulturhus på en kvalitets kulturopplevelse, som vi håper noen har lyst til å høre på.