Aktuell informasjon om coronaviruset • Les mer her

I Am Not Your Negro

Dokumentar 12 år  1t 32min  2D

Tuesday, June 30, 2020 20:00

finishes about 21:32

Arktisk Kultursenter

Ole Olsen salen

Omtale

Den Oscar-nominerte dokumentar-sensasjonen om James Baldwin

"Unmissable and unforgettable" - Rolling Stone

"Life-altering" - The New York Times

"The year's most essential film" - Flavorwire

"A mesmerizing cinematic experience" - Los Angeles Times

Den anerkjente amerikanske forfatteren James Baldwin påbegynte arbeidet med boken "Remember This House" i juni 1979. Dette skulle bli en revolusjonær og dypt personlig tekst, med utgangspunkt i Baldwins erindringer av sine venner, borgerrettighetsforkjemperne Malcolm X, Medgar Evers og Martin Luther King. Da Baldwin døde i 1987, hadde han imidlertid kun skrevet 30 sider.

Regissør Raoul Peck har omformet denne hittil upubliserte teksten til en hardtslående kollasj av arkivfotografier, film- og nyhetsklipp. Baldwins ufullstendige manus inneholder sylskarpe betraktninger rundt de smertefulle opplevelsene knyttet til å være en svart amerikaner, og bidrar til å omskrive den amerikanske historien.
Pecks film trekker linjer fra boikottene og kampen mot rasesegregering på 1950- og 60-tallet, til de problematiske fremstillingene av svarte amerikanere i mainstream-kulturen, og demonstrasjonene mot politivold, som finner sted den dag i dag, med utgangspunkt i Baldwins personlige erfaringer og hans komplekse forhold til Black Power-bevegelsen.

I Am Not Your Negro er et kraftfullt og oppsiktsvekkende essay over afroamerikaneres virkelighet, og tematikken er stadig brennende aktuell. Samuel L. Jacksons fortellerstemme løfter på nydelig vis frem Baldwins poetiske, meditative språk.

Detaljer

Cast:Samuel. L. Jackson
Age limit:12 år
Director:Raoul Peck
Production year:2016
Premiere:16.06.2017
Manuscript:James Baldwin
Duration:1t 32min
Country:USA
Genre:Dokumentar