Aktuell informasjon om coronaviruset • Les mer her

Parasitt

Drama, Thriller 15  2t 12min  2D  Koreansk language  Norsk subtitles

Monday, May 25, 2020 20:15

finishes about 22:27

Arktisk Kultursenter

Ole Olsen salen

Omtale

Parasitt vant hele fire Oscarpriser; best film, regi, originalmanus og beste internasjonale film.

I PARASITT møter vi en familie på fire som bor i en nedslitt kjellerleilighet i byen. Utsikten er en glipe på gateplan mot et smug der bedrukne karer har for vane å late vannet. Med varierende hell tyvlåner de internett fra etasjen over, og for å få mat på bordet pakker de pizzaesker for en restaurantkjede i nærheten. På tross av samholdet og kjærligheten til hverandre, er det ikke stort til liv. Etter et besøk fra en venn av familiens sønn, åpenbarer det seg med ett en gyllen mulighet, en vei ut av elendigheten. Familien griper sjansen med begge hender. Etter regissørens eget ønske, skal ikke mer av handlingen røpes her. Dette er en opplevelse som nytes best uten å vite for mye på forhånd.

PARASITT er en sjangerlek av de sjeldne. Sømløst slynges man mellom varm humor, iskald thriller, familiedrama og samfunnssatire. Samtidig styrer den unna alle konvensjoner og klisjeer, slik at filmen umulig kan settes i bås. Gjør deg klar til en filmopplevelse uten sidestykke!

Regissør Bong Joon-ho har blant annet laget monsterfilmen THE HOST, sci-fi-thrilleren SNOWPIERCER og Netflixfilmen OKJA.

Detaljer

Cast:Song Kang-ho, Lee Sun-Hyun, Jo Yeo-jeong, Choi Woo-sik
Age limit:15
Director:Bong Joon-ho
Production year:2019
Premiere:31.01.2020
Manuscript:Kim Dae-hwan, Bong Joon-ho
Duration:2t 12min
Country:Sør-Korea
Genre:Drama, Thriller
Language:Koreansk
Subtitle:Norsk