Aktuell informasjon om coronaviruset • Les mer her

Selvportrett

Dokumentar 12 år  1t 18min  2D  Norsk language

Saturday, January 18, 2020 14:45

finishes about 16:05

Arktisk Kultursenter

Ole Olsen salen

Omtale

Et portrett av en kunstner og av en dødelig sykdom, regissert av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin

Filmen er et portrett av en kunstner og et portrett av en dødelig sykdom. Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi. Hun har hatt et unikt prosjekt, nemlig å avkle sykdommen, vise den frem i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, bryte dens regler for å overleve. Fotokunsten hennes er naken og ærlig.

Gjennom Lene Maries egne bilder vil vi få en unik tilgang til hvordan det er å leve med sykdommen. Bildene hennes er en viktig del av filmen, de er på vei ut i verden, kjente gallerier ønsker å stille dem ut. Lene Marie har alltid hatt en indre glød som hun skaper fra, uansett motgang. Det siste året endret dette seg.

22. oktober i år døde Lene Marie av anoreksi. Hun rakk å se filmen ferdig. Sammen med foreldrene bestemte hun at filmen skulle lanseres etter planen, det var viktig for Lene Marie at hennes historie kunne bety noe for andre.

SELVPORTRETT er en film om kunstens og overlevelsens kraft, men den reiser også viktige spørsmål om hvilken behandling en som lider av alvorlig anoreksi trenger. Publikum får møte en usedvanlig jente i en rå og poetisk film.

Detaljer

Cast:Med: Lene Marie Fossen
Age limit:12 år
Director:Margareth Olin, Katja Høiset, Espen Wallin
Production year:2019
Premiere:17.01.2020
Duration:1t 18min
Country:Norge
Genre:Dokumentar
Language:Norsk