Aktuell informasjon om coronaviruset • Les mer her

The Nightingale

Thriller, Western, Skrekkfilm 15  136  2D  Engelsk language

Monday, December 9, 2019 21:00

finishes about 23:16

Arktisk Kultursenter

Frityren

Omtale

To mennesker forenes i deres enorme tap og bunnløse hat, i en kamp mot en verden der kvinner og ikke-hvite er plassert i maktesløse posisjoner.

Clare, en ung irsk fange, bor i forvaring på Tasmania sammen med ektemannen og deres unge datter. Den allerede miserable tilværelsen utvikler seg til et virkelig mareritt når en sadistisk britisk løytnant får behov for å disiplinere den lille familien, på verst tenkelig måte. Alliert med aboriginske Billy drar Clare på hevntokt gjennom den tasmanske villmarken.

Dette er en fortelling om en helt unevnelig tragedie og den påfølgende grusomme hevnen mot en mann som er hellig overbevist om sin opphøyde plass i samfunnet. For regissør Kent selv handler filmen vel så mye om samtiden som 1820-tallets Tasmania. Clare og Billy forenes i deres enorme tap og bunnløse hat, fullstendig alene i en kamp mot en verden der kvinner og ikke-hvite er plassert i maktesløse posisjoner.

The Nightingale hadde premiere på filmfestivalen i Venezia, der den vant Juryens spesialpris for filmen, og Kents andre film etter hennes sterke debut med The Babadook i 2014.

Detaljer

Cast:Aisling Franciosi, Sam Claflin, Damon Herriman, Baykali Ganambarr
Age limit:15
Director:Jennifer Kent
Production year:2019
Premiere:29.11.2019
Manuscript:Jennifer Kent
Duration:136
Country:USA, Canada, Australia
Genre:Thriller, Western, Skrekkfilm
Language:Engelsk