"Glemt" av Simone Grøtte

Thursday, April 11, 2019 19:00

finishes about 20:00

Arktisk Kultursenter

Ole Olsen salen

Omtale

GLEMT, av koreograf Simone Grøtte fra Lakselv, er en danseforestilling med den brutale nordnorske krigshistorien som bakteppe.

7800 personer har siden premieren sett forestillingen, senest under den internasjonale dansefestivalen Cinars i Canada. Både anmeldere og publikum har trykket GLEMT til sitt bryst, og under forestillingens premiere på Festspillene i Nord-Norge ble den møtt med både tårer og trampeklapp fra publikum – og seksere fra anmelderne. Nå kommer GLEMT endelig hjem til Finnmark!

"GLEMT er en gjennomgripende kunstopplevelse. Så sterk. Så heftig. Så vakker. Så viktig. Og så godt sydd sammen at det bare er å klappe i hendene. Lenge. Alle trenger å se GLEMT."
– Anki Gerhardsen, Nordlys. Terningkast 6

Jeg spør bestefar hvilken lyd han husker best fra krigen. Han svarer «luken som skalkes igjen over oss når torpedoalarmen går.» Bestefar forteller at han som 11-åring ble hentet i hjemmet sitt og tvangsevakuert med den tyske båten Karl Arp. Hvorfor hadde jeg ikke hørt om dette før? Hvorfor hadde jeg ikke spurt?

Hverdagserindringer, krigens nyanser, smak, lukt og barndomsminner. Forestillingen tilnærmer seg den store krigen gjennom det lille menneskets erfaringer.
GLEMT er erindringer om krig, om å miste, om å glemme, om å forsøke å reise seg igjen.