Aktuell informasjon om coronaviruset • Les mer her

Åpningskonsert 2019

2D

Friday, August 2, 2019 18:00

finishes about 20:00

FESTSPILLENE I ELVERUM

Terningen Amfi

Omtale

Festspillene i Elverum 2019 åpnes av kulturminister Trine Skei Grande. Tradisjonen tro spiller Johannes Rusten ”Ouverture til Elverum”. Ungdomssymfonikerne og Elverum Mannskor leder an og publikum stemmer i til ”Elverumssangen”.

Lutoslawski – Cellokonsert


Lutoslawskis cellokonsert var opprinnelig et bestillingsverk fra Royal Philharmonic Society i London til den kjente cellisten Mstislav Rostropovich og Bournemouth Symfoniorkester. Konserten hadde premiere i 1970 og verket regnes som et av Lutoslawskis mest kjente verk. Solist Torleif Thedéen har selv spilt Lutoslawski cellokonsert for Lutoslawski.


Stravinskij – Petrushka


Stravinskij dro på ferie til Sveits hvor han ønsket å skrive en pianokonsert. Da ballettmesteren Sergej Djaghilev hørte noe av musikken ble han imponert og han så et stort potensial for å gjøre musikken om til en ballett. Stravinskij så for seg en dukke som kom til live mens han skrev musikken. Han ønsket at denne karakteren skulle komme tydelig fram i
musikken. Historien handler om en magiker som bringer liv til tre dukker for sitt miniteater. En av disse er den sorgfulle klovnen Petrushka, en er en ballerina og den siste en sterk rival til klovnen. Etter hvert mister magikeren kontroll over dukkene, som begynner å leve sitt eget liv preget av kjærlighet og sjalusi. Med premiere i Paris i 1911, ble Petrushka en perfekt blanding av dramatisk musikk, ballett og kostymer som til sammen ble til en tidløs tragedie som varierer fra det komiske til det mer skremmende.