CARMEN, med Didrik Solli-Tangen

Monday, September 23, 2019 19:00

finishes about 20:50

ELVERUM KULTURKONTOR

Storstua

Omtale

Didrik Solli-Tangen spiller elskeren til Carmen, en av historiens mest kjente operaskikkelser.

Mange husker hvordan han berørte det norske folket med Tårnarien fra Tosca i NRK-programmet Stjernekamp, i 2017. Nå tolker han rollen som Don José i en forkortet dramatisert versjon med fire sangere og skuespilleren Espen Beranek Holm som forteller. 


Med utgangspunkt i den berømte operaen av Georges Bizet, fortelles historien om Carmen og Don José som lever i dagens Europa. Alle de kjente operaariene er med, og den originale handlingen veves inn i et delvis nyskrevet materiale, understøttet av en pianist og et mindre strykeorkester. Dette er komprimert musikkteater i en enkel visuell setting, der Espen Beranek Holm som nattklubbeier blir øyevitnet, den som forteller oss hva som skjedde når Carmen kom til vår by.

I rollen som Carmen ser vi Natalia Kawalek, en internasjonalt anerkjent mezzosopran. Michaela spilles av Silvia Moi, kjent fra filmen «Tryllefløyten», regissert av Kenneth Branagh. Andre medvirkende er Ludvig Lindström og NOR59 Kammerorkester. Christian Ranke er tekstforfatter, og Ola Beskow regissør.

Lengde på forestillingen: 1:40 med pause